Vietä Kummipäivää

Seuraavaa valtakunnallista Kummipäivää vietetään 31.5.2020. Laita se kalenteriisi!  

Kummipäivänä seurakunnat järjestävät monenlaista ohjelmaa ympäri Suomen yhdessä mm. urheiluseurojen, yritysten ja järjestöjen kanssa. Kummit ja kummilapset ovat tervetulleita mukaan – tai sitten voitte tehdä jotain omalla porukalla, yhdessä. Kartta Kummipäivän tapahtumista lisätään tälle sivulle huhtikuun loppuun mennessä. Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja sen vaikutusta Kummipäivän tapahtumiin.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo kannustaa lukemaan kummilapsille.

Kummius kasvaa lapsen mukana

Kummipäivä voi olla ystävyyden alku tai ensimmäinen hetki yhdessä ilman vanhempia. Tai jo perinteeksi muodostunut traditio, josta ei kannata luopua?

Kummi kuuntelee, auttaa ja sopivalla hetkellä myös ottaa kantaa. On asioita, joista voi olla ensiksi helpompi jutella kummin kuin oman vanhemman kanssa. Luottamuksella – paikan päällä tai etänä, säännöllisesti tai harvemmin. Siellä se kummi on, tarvittaessa vaikka joka päivä!

Kun kummiuden irrottaa juhlapäivistä ja -puheista, totutuista tavoista ja tavoitteista, siitä tulee ihanan aitoa. Osa sinusta kulkee mukana kummilapsesi arjessa lapsesta nuoruuteen – ja vielä sen jälkeenkin. Sydämessä ja ajatuksissa.

Jaa